נמצאים לקראת לתביעה ויש בידיכם הקלטה שתשמש כראית זהב? על מנת להימנע מאפשרות של פסילת הראיה, מומלץ להתכונן מראש ולהתוודע באיזה מקרים לא ניתן לתמלל הקלטות שישמשו כראיות בבית המשפט. חשוב לציין כי כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו\או תחליף לייעוץ משפטי ואין בדברים האמורים בכדי להחליף מידע הניתן ע"י עו"ד, ועל כן על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על הקורא בלבד.
בישראל קיימות מספר הגבלות על תמלול הקלטות לצורך שימוש בבית משפט. חשוב להיות מודעים להגבלות הללו לפני שמגישים הקלטות כראיות בתביעה. להלן כמה מהמקרים העיקריים בהם אסור ו\או לא מומלץ לתמלל הקלטה להגשה כראיה בתביעה:
הקלטות לא חוקיות:
הקלטה שהושגה תוך ביצוע עבירה: אסור לתמלל הקלטה שהושגה תוך ביצוע עבירה, כגון פריצה או האזנות סתר לא חוקיות. ראיות שהושגו תוך ביצוע עבירה פסולות בבית משפט, ולכן גם תמלול של הקלטה כזו לא יהיה קביל.
הקלטות באיכות ירודה:
הקלטה שאינה ברורה: אם ההקלטה אינה ברורה מספיק ואי אפשר להבין ממנה מה נאמר, היא לא תהיה קבילה בבית משפט.
הקלטה עם רעשי רקע חזקים: גם אם ניתן להבין חלק מתוכן ההקלטה, רעשי רקע חזקים עלולים להקשות על המתמלל\ת לפענח במדויק וכראוי את ההקלטה במלואה, מה שעלול ליצור ריבוי "חורים" בתמליל וכיו"ב גם להקשות על בית המשפט לנתח את הראיה בצורה נכונה.
הקלטות ללא הקשר:
הקלטה שחסרה הקשר: אם ההקלטה הוצאה מהקשרה ואי אפשר להבין ממנה מה קרה לפני או אחרי האירוע המתועד, היא עלולה לא להיות קבילה בבית המשפט.
הקלטה ערוכה: אסור לתמלל הקלטה שעברה עריכה, כגון הוספת או הסרת קטעים. הקלטה שעברה עריכה לא תהיה קבילה בבית משפט.
חשוב לציין שזוהי רק סקירה כללית של הנושא וייתכנו מקרים חריגים בהם בית משפט יקבל הקלטה גם אם היא אינה עומדת באחד מהקריטריונים המפורטים לעיל. כאמור, לפני שאתם מגישים הקלטה לבית משפט, מומלץ להתייעץ עם עורך דין כדי לוודא שהיא קבילה ועומדת בדרישות החוק. בנוסף, חשוב לציין שקיימות דרישות טכניות ספציפיות להגשת תמלול לבית משפט. ודאו שהתמלול עומד בדרישות אלו לפני שאתם מגישים אותו; לשם כך מומלץ להיעזר בשירותי תמלול מקצועיים.
Comentários